Åtta nya coronafall i Jakobstadsområdet – de flesta från utlandet

Covid-19 provtagning vid Malmska. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Covid-19 provtagning vid Malmska.

Det senaste dygnet har åtta nya fall av covid-19 noterats i Jakobstads social- och hälsovårdsverks område. Som det ser ut lättar restriktionerna något i Malmskas område från och med lördagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Av åtta nya fall som testats positiva för covid-19 i Jakobstadsområdet härstammar fem stycken från utlandet, uppger smittskyddsläkare Johanna Gripenberg.

– De andra tre fallen kan härledas till redan kända smittkedjor, säger hon.

Enligt chefsläkare Pia-Maria Sjöström och smittskyddsläkare Johanna Gripenberg ser det ut som om Jakobstadsregionen övergår till att följa samma restriktioner från Regionförvaltningsverket som övriga distriktet från och med lördagen. Det vill säga begränsning på max 20 personer  i offentliga sammanhang (fler om säkerheten kan garanteras).

– Vi har inte sammankallat social- och hälsovårdsnämnden till något extra möte. Så om inget oväntat inträffar blir det samma restriktioner för oss som i övriga distriktet. Coronan har inte försvunnit någonstans så vi måste lära oss leva med försiktighet, säger de.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Coronasituationen oroar Juha Salonen: "Frågan är om vi redan är i spridningsfasen"

Infektionsöverläkare Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Infektionsöverläkare Juha Salonen.

Det går åt fel håll. Antalet nya fall ökar i Vasa sjukvårdsdistrikt och under tisdagens coronagruppsmöte måste saken dryftas, säger Juha Salonen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan