|

Nya sorgliga coronagränser passerade i Europa – det blir bara värre

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Zoom
Foto: Jessica Taylor/Brittiska parlamentet/AP/TT

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Med ytterligare 595 avlidna under de senaste 24 timmarna har nu över 50 000 personer med konstaterad smitta av covid-19 avlidit i Storbritannien. Även Spanien och Italien slås dystra rekord.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sedan viruset började spridas har Storbritannien totalt 50 365 dödsfall.

– Vi sörjer alla som är borta. Vi är inte utom fara ännu, det krävs fortfarande att alla ska följa råden och göra det rätta för att trycka tillbaka sjukdomen, säger premiärminister Boris Johnson.

Enligt den officiella statistiken är dygnssiffran över antalet döda den högsta sedan den 6 maj, då 612 avlidna noterades.


Antalet döda i Storbritannien är det högsta i Europa. Men räknat i andel av befolkningen är landet det femte värsta i Europa, enligt det amerikanska Johns Hopkins-universitetet s siffror för slutet av förra veckan.

Annons

Medräknat onsdagen hade 6 082 smittade avlidit i Sverige. I slutet av förra veckan låg Sverige, då med 6 022 döda, på åttonde plats i Europa räknat i andel av befolkningen.

Under onsdagen redogjorde också den spanska regeringen att det totala dödstalet i landet passerat 40 000 och ligger på 40 105 personer.


Italien klev i sin tur över en miljon smittade. Med nära 33 000 nya fall har därmed 1 028 424 smittofall noterats i landet sedan viruset började spridas.

Nu har 42 953 av de smittade avlidit i Italien, sedan ytterligare 623 rapporterats på onsdagen.


I Frankrike talar de officiella siffrorna på onsdagen om ytterligare 35 879 bekräftade fall av smitta, en ökning från tisdagens 22 180 fall – men långt under rekordet på 86 852 fall, som noterades i lördags.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Englands nedstängning har effekt enligt studie

Människor med munskydd passerar ett skyltfönster till en stängd butik i London under nedstängningen. Arkivbild.
Foto: Matt Dunham/AP/TT

Människor med munskydd passerar ett skyltfönster till en stängd butik i London under nedstängningen. Arkivbild.

Andelen infekterade av det nya coronaviruset i England har minskat med 30 procent sedan landet stängde ned den 5 november, enligt en ny studie.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan