Tre nya coronafall inom Soite – massexponering på familjeträff

Tre nya coronafall har konstaterats inom Soite. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Tre nya coronafall har konstaterats inom Soite.

Tre nya fall av covid-19 har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Cirka 20 personer har exponerats under en familjesammankomst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soite meddelar att de tre fallen alla härstammar från samma smittkedja. Man börjar få en bild över hur smittkedjan ser ut, men utredningsarbetet fortsätter ännu. Klart är i alla fall att det skett en massexponering i samband med en familjesammankomst. Där har cirka 20 personer blivit exponerade.

Soite påminner om att det är viktigt att följa de råd som finns för att mota coronasmittan. Det råder en stark rekommendation om användning av munskydd inom sjukvårdsdistriktet. När det gäller offentliga samlingar ska Regionförvaltningsverkets rekommendation för Mellersta Österbotten följas: sammankomster med över 50 personer får bara ordnas om säkerhetsavstånd och handhygien tas i särskilt beaktande.

Det har nu konstaterats sammanlagt 103 fall av covid-19 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början.

 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Coronaläget just nu: andra dagen i rad utan nya fall

1 085 personer har konstaterats vara smittade av coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Mikael Nybacka

1 085 personer har konstaterats vara smittade av coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar att antalet smittade med coronaviruset är oförändrat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan