Fyra nya fall av covid-19 i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Arkiv/Marcus Lillqvist

Seinäjoki centralsjukhus.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har man nu gjort över 42 000 coronatester. Sedan i går har fyra nya fall påträffats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det senaste dygnet har fyra nya fall av covid-19 konstaterats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Tre av fallen är kopplade smittkedjor som är kända sedan tidigare. För tillfället behöver ingen sjukhusvård på grund av covid-19. 

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har hittills haft 190 fall av coronavirussjukdomen.

Sjukvårdsdistriktet meddelar att en person som testat positivt har rört sig på hälsovårdscentralen i Alavo i onsdags. Smittspårningsarbetet är klart och alla 14 personer som exponerats för smittan är i karantän. En del av dem är personer som arbetar på nämnda hälsovårdscentral. 

En person anställd på Keskuspesula i Seinäjoki har bekräftats ha covid-19. Personen och delar av övriga personalen är i karantän. Coronafallet påverkar inte verksamheten meddelar man i ett pressmeddelande från Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

RFV fick bråttom efter THL:s senaste rapport – "Det fanns inte tid för någon förvarning"

Regionförvaltningsverkets kovändning på tisdagen kom som en överraskning för många.
Foto: Mikael Herrgård/Arkiv

Regionförvaltningsverkets kovändning på tisdagen kom som en överraskning för många.

Trots ett relativt bra coronaläge är Österbotten en del av helhetsbedömningen. Och att RFV:s begränsning drabbar kultur och sport beror på att de inte har makt över något annat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan