Coronaläget fredag: inga nya fall i Österbotten

En del testresultat dröjer, meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

En del testresultat dröjer, meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt.

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar inga nya fall av coronasmitta på fredagen. Det här betyder att incidensen sjunker ytterligare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På fredagen kunde Vasa sjukvårdsdistrikt konstatera att 1 085 personer konstaterats vara smittade med coronaviruset på sjukvårdsdistriktets område. Det här betyder att inga nya fall har uppdagats sedan i går. 

Sjukvårdsdistriktet meddelar däremot att vissa testresultat fortfarande dröjer. Laboratoriet i Tammerfors arbetar fortfarande för fullt med en stor mängd prover som kommer från andra delar av Finland. 

 

Läs också: 
Fördröjning i testresultaten, men: "Två dagar utan positiva fall säger ändå något"
Annons

Under torsdagen testade sig totalt 155 personer. Det betyder att 26 544 personer testat sig för coronaviruset sedan epidemins början. 

Incidentstalet för de två senaste veckorna per 100 000 personer i distriktet har sjunkit ytterligare. På fredagen var talet 20. 

Sjukvårdsdistriktet befinner sig fortfarande i epidemins accelerationsfas.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

3000 har fått första dosen – nu vaccineras äldre på boenden

Först vaccinerades den vårdpersonal som löper störst risk att stöta på coronaviruset. De har nu fått sin första vaccindos.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Först vaccinerades den vårdpersonal som löper störst risk att stöta på coronaviruset. De har nu fått sin första vaccindos.

Omkring 3000 personer inom Vasa sjukvårdsdistrikt har nu fått sin första vaccindos mot coronaviruset. Denna vecka är det äldre på boenden som vaccineras.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan