|

I dag: Tre nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt – Nykarleby hårt drabbat just nu

Zoom
Foto: Arkiv

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar om tre nya coronafall det senaste dygnet. Just nu är situationen sämst i Nykarleby. "Kom ihåg att hålla avstånd och använda munskydd", uppmanar nu staden alla Nykarlebybor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjukvårdsdistriktet har nu totalt 1114 fall sedan i mars. 

Incidentstalet för de två senaste veckorna är 22. Talet har stigit de senaste dagarna, i går var incidenstalet 21

I går togs 246 coronatester i Vasa sjukvårdsdistrikt. 


 
Annons

För tillfället är det Nykarleby som är mest coronadrabbat av våra kommuner. Ungefär 15 nya fall har konstaterats den senaste tiden och över 200 personer är satta i karantän. Smittkedjorna är ännu inte helt inringade.

Nykarleby uppmanar nu alla till extra noggrannhet den närmsta veckan: Håll avstånd, sköt om handhygienen och använd munskydd. Det här är extra viktigt om man behöver träffa äldre eller andra personer i en riskgrupp. Undvik i mån av möjlighet privata tillställningar inomhus, uppmanar Nykarleby. 

Se lista på coronaexponerade platser i Nykarleby.


LÄS MERA: Ännu rekommenderas också vi andra att använda munskydd och jobba på distans om det är möjlig. Om vi besöker anhöriga på äldreboende får vi bara vistas i deras rum. Här finns alla de rekommendationer som gäller just nu. Vasa centralsjukhus uppdaterade sin lista i torsdags. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan