Influensavaccinet slut – Jakobstad tvingas annullera tider

Det är svårt att få säsongsinfluensavaccinet att räcka till i år. Zoom
Foto: Arkiv/Markku Jokela

Det är svårt att få säsongsinfluensavaccinet att räcka till i år.

Det är svårt att få tag i säsongsinfluensavaccin, meddelar THL. Det här ställer till problem i Jakobstads social- och hälsovårdsverks område.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På grund av att svårigheter med tillgången på säsonginfluensavaccin går det tyvärr inte att boka nya tider för säsonginfluensavaccinering – och en del givna tider måste annulleras i Jakobstads social- och hälsovårdsverkets område.

Social- och hälsovårdsverket kontaktar personligen de personer som får sin tid annullerad, uppges i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Snabbare vaccinationstakt från måndag – Österbotten slutar spara på andra dosen

Under de kommande tre veckorna kommer mer vaccin att rullas ut än tidigare, men i det långa loppet har den nya praxisen ingen betydelse. Bilden från Karleby.
Foto: Jonas Brunnström

Under de kommande tre veckorna kommer mer vaccin att rullas ut än tidigare, men i det långa loppet har den nya praxisen ingen betydelse. Bilden från Karleby.

Nästa vecka kan dubbelt så många få första coronasprutan då rutinerna ändras så att inga ampuller sparas. Äldrevården i kommunerna står på tur.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan