|

Färre nya coronafall i Finland i dag – 283 testade positivt

Antalet nya coronafall har minskat något från dagen innan. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

Antalet nya coronafall har minskat något från dagen innan.

Antalet nya coronafall har minskat något jämfört med dagen innan, även om incidenstalen fortfarande stiger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På måndagen registrerade Institutet för hälsa och välfärd 283 nya coronafall. Nu har totalt 24 912 fall registrerats sedan viruset nådde Finland. I söndags rapporterades 322 nya fall.

Incidensen, alltså antalet fall per 100 000 personer, de senaste två veckorna har ökat till 93,8 jämfört med 54,2 de två föregående veckorna.

Incidensen de två senaste veckorna är högst i Nyland, där den ökat till 187,7 jämfört med 107,2 de två föregående veckorna. I Päijänne-Tavastland är motsvarande siffra 98,3 och i Norra Österbotten är den 94,5.

Institutet uppdaterar uppgifterna om dödsfall kopplade till covid-19 och personer som vårdas på sjukhus på måndagar, onsdagar och fredagar.

Annons
Enligt måndagens uppgifter har totalt 399 dödsfall rapporterats. Det är sex fler än i fredags.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

STT: Regeringen ska uppdatera hybridstrategin

Statsminister Sanna Marin (SDP) kommenterade på fredagen de nya inreserestriktionerna som börjar gälla från och med onsdag. Avsikten är att minska risken för att nya virusvarianter sprids i Finland.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Statsminister Sanna Marin (SDP) kommenterade på fredagen de nya inreserestriktionerna som börjar gälla från och med onsdag. Avsikten är att minska risken för att nya virusvarianter sprids i Finland.

Begränsningar som berör barns och ungas hobbyaktiviteter ska också diskuteras i dag, uppger STT.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan