Sex nya fall i Södra Österbotten – flera nya smittkedjor uppdagade

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Marcus Lillkvist

Seinäjoki centralsjukhus.

Med anledning av det försämrade coronaläget påminner Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt nu om vikten av att använda munskydd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt sex nya fall av coronasmitta konstaterades i Södra Österbotten under tisdagen. Enligt sjukvårdsdistriktet har flera nya smittkedjor nu uppdagats. En del av de nya kedjorna har kopplingar utanför landskapet.

Det totala antalet coronasmittade sedan pandemins början uppgår nu till 329 personer i Södra Österbotten. I nuläget vårdas sju personer på avdelning.

Södra Österbotten befinner sig fortsättningsvis i epidemins accelerationsfas. Med anledning av det försvårade läget i landskapet understryker sjukvårdsdistriktet vikten av att man nu använder munskydd.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Just nu klarar vården av antalet covid-patienter

Infektionsöverläkare Juha Salonen säger att läget med covid-patienter på centralsjukhuset just nu är under kontroll och det är inte aktuellt att öppna en skild avdelning.
Foto: Mikael Nybacka

Infektionsöverläkare Juha Salonen säger att läget med covid-patienter på centralsjukhuset just nu är under kontroll och det är inte aktuellt att öppna en skild avdelning.

Fem personer i Österbotten behöver sjukhusvård för covid-19 för tillfället. Fyra nya dödsfall har inträffat de senaste två veckorna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan