|

420 nya fall av covid-19 – incidensen nära 200 i Nyland

Tagna coronaprov som ska förpackas innan de skickas i väg för analys. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Tagna coronaprov som ska förpackas innan de skickas i väg för analys.

Nya fall av coronasmitta konstateras i allt fler kommuner. Incidensen närmar sig 200 i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdagen rapporterade Institutet för hälsa och välfärd 420 nya fall av covid-19. I går rapporterades 550 nya fall av covid-19.

Listan över kommuner med nya fall av smitta under det senaste dygnet är lång.

De nya fallen finns bland annat i Helsingfors (+130), Vanda (+53), Esbo (+ 41), Uleåborg (+20), Tammerfors (+15), Åbo (+14), Borgå, Kyrkslätt (+3), Ingå, Vasa (+2), Kronoby och Sjundeå (+1).

Institutet rapporterar inte om kommuner med färre än 5 rapporterade fall av coronasmitta sedan pandemins början. Totalt 25 882 personer har hittills smittats i Finland.

Annons

Incidensen för hela landet, det vill säga antalet nya fall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, är 101,4.

Inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 195. I Birkalands sjukvårdsdistrikt 69, i Norra Karelens sjukvårdsdistrikt 64,7, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är den 61,9 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 20.

Enligt måndagens uppgifter har 399 personer avlidit till följd av coronaviruset. 175 personer får vård på sjukhus, och av dessa får 18 intensivvård.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

STT: Regeringen ska uppdatera hybridstrategin

Statsminister Sanna Marin (SDP) kommenterade på fredagen de nya inreserestriktionerna som börjar gälla från och med onsdag. Avsikten är att minska risken för att nya virusvarianter sprids i Finland.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Statsminister Sanna Marin (SDP) kommenterade på fredagen de nya inreserestriktionerna som börjar gälla från och med onsdag. Avsikten är att minska risken för att nya virusvarianter sprids i Finland.

Begränsningar som berör barns och ungas hobbyaktiviteter ska också diskuteras i dag, uppger STT.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan