Coronafri dag i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

inga nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbotten på fredagen. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

inga nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbotten på fredagen.

Inga nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt på fredagen. Sammanlagt har sex nya fall konstaterats hittills denna vecka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdagen konstaterades tre fall och Soite meddelade då att två patienter med covid-19 vårdas på sjuhus i Karleby. Sammanlagt har sex nya fall konstaterats den här veckan. Alla är sådana som hör till kända smittkedjor och sedan tidigare varit i karantän.

 

Enligt Institutet för hälsa och välfärds coronakarta har Soite nu utfört sammanlagt 26 257 coronatest sedan pandemins start. Det är nästan 34 000 test per 100 000 invånare. Det här kan jämföras med till exempel Vasa sjukvårdsdistrikt som gjort drygt 21 340 test per 100 000 invånare.

Incidensen, alltså förekomsten av coronasmittade, i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt är 33 per 100 000 invånare de senaste två veckorna. Sjukvårdsdistriktet gick in i den näst allvarligaste fasen av epidemin i söndags, den så kallade accelerationsfasen.
I torsdags gick Mellersta Österbottens regionala covid-19-myndighetsgrupp ut med skärpta coronarekommendationer för hela sjukvårdsdistriktet. Bland annat skärptes gränsen för privata samlingar till max tio personer.
Annons

På Karleby stads webbplats finns info om hur torsdagens nya coronarestriktioner påverkar stadens service.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan