|

Dags för julgransjakt i Österbotten – koordinater avslöjas på lördag morgon

Julgransjaktens granar är dekorerade med röda fiberband. Zoom
Foto: Skogsvårdsföreningen

Julgransjaktens granar är dekorerade med röda fiberband.

Klockan 8 på lördag går startskottet i Julgransjakten 2020. Då har du chans att skaffa årets julgran – sex färdigt huggna granar väntar på att bli hittade på området mellan Karleby och Kristinestad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Är du ännu utan julgran? På lördag den 19 december har du chans att haffa en, då årets upplaga av Julgransjakten ordnas.

Det gäller dock att vara morgonpigg, snabb och att ha ett visst geografiskt sinnelag. Klockan 8 på lördag morgon publiceras nämligen koordinaterna till de platser där sex färdigt huggna granar, dekorerade med färgglada fiberband, finns att söka på området mellan Karleby och Kristinestad. Den som först hittar en gran får ta den med sig hem.

Två av granarna finns i norra delen av området, två i mitten och två i söder.

Evenemangets arrangör, Skogsägarna Österbotten, utlovar också tröstepriser till dem som blir utan gran.

Annons
Koordinaterna publiceras på Skogsägarna Österbottens Facebooksida och deras webbplats, samt på Skogsägarnas finska webbplats.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan