|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 17 nya fall av corona

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

I dag torsdag rapporterar Vasa sjukvårdsdistrikt om hela 17 nya coronafall.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet fall är betydligt fler än de dagliga fallen varit under flera veckor. Nu finns 1349 bekräftade fall i distriktet sedan i mars.

Incidenstalet är nu 45, det vill säga antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. Enligt den senaste siffran är incidenstalet för tillfället högst i Malax, över 100. I Korsholm är talet över 50. 

I går på trettondagen togs 127 coronatester i distriktet.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Högstadiet skickade hem eleverna – coronaexponering i flera årskurser

Ett coronafall vid Etälänummi skolan i Jakobstad innebar en exponering för två årskurser. Nästa vecka blir det distansstudier.
Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Ett coronafall vid Etälänummi skolan i Jakobstad innebar en exponering för två årskurser. Nästa vecka blir det distansstudier.

Högstadiet Etelänummi i Jakobstad skickade hem alla sina elever i förtid på onsdagen på grund av en coronaexponering. Fallet har koppling till smittkedjan i Karleby.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan