Fyra nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Incidenstalet i Vasa sjukvårdsdistrikt fortsätter att stiga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När klockan slår 11 på lördagen står det klart att fyra nya coronafall konstaterats. Det innebär att det totala antalet fall sedan pandemins början nu är 1 429. 

På fredagen var incidenstalet 66 per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna och på lördagen har det stigit marginellt till 67. 

Under det senaste dygnet har 190 personer testats för coronaviruset. Juha Salonen, infektionsöverläkare vid Vasa centralsjukhus, sade på fredagen att en stor del av fallen som kommer nu handlar om så kallade vidaresmittor.

– När vi har många nya fall kan man vara alldeles säker på att det kommer fler inom de smittades familjer eller på deras arbetsplatser. Men jag upplever att människor är bra på att hålla sin karantän och så småningom försvinner sen smittorna.

Annons
Enligt de senaste uppgifterna vårdas tre personer på sjukhus på grund av coronavirusinfektion.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

De flesta av fredagens coronafall är Vasabor

Foto: Karolina Åsmus

12 av dagens 17 coronafall är personer som bor i Vasa. Enligt infektionsöverläkare Juha Salonen har man bra vetskap om smittkedjorna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan