Inga nya coronafall på Soites område

Coronatestning vid Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Coronatestning vid Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby.

Under fredagen meddelade Soite på sin webbplats att det inte konstaterats några nya fall av covid-19 inom sjukvårdsdistriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För andra dagen i rad har det inte kommit några nya fall av covid-19 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det senaste fallet noterades den 6 januari. 

Incidenstalet på Soites område ligger nu på 7,7. Under de senaste två veckorna har 6 positiva fall av covid-19 konstaterats inom området. Ingen behöver heller sjukhusvård för närvarande.

Sedan pandemins början har 156 människor testats positiva för covid-19 inom Soites område. Mellersta Österbotten befinner sig i accelerationsfasen. 

Inom Soite har man inlett vaccineringen mot coronaviruset. Veckorna 1–2 vaccineras social- och hälsovårdspersonalen i första linjen. Veckorna 3–4 vaccineras personalen i enheter som vårdar äldre samt invånarna i dessa enheter.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Stor prisskillnad på vaccin – nästan 30 euro per vaccinerad

Peter Nieminen, chefsöverläkare i Vasa sjukvårdsdistrikt, hoppas att alla äldre kan vaccineras med något av de vacciner som ger 95 procents skydd.
Foto: Arkiv

Peter Nieminen, chefsöverläkare i Vasa sjukvårdsdistrikt, hoppas att alla äldre kan vaccineras med något av de vacciner som ger 95 procents skydd.

Modernas vaccin kostar 14,70 euro per dos,  Astra Zenecas 1,78. Skillnaden i pris är stor mellan de olika vaccinerna mot coronaviruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan