|

HS: Finnair ville coronatesta passagerare från Ivalo

På fredagen inleddes en utvidgad coronatestning för resenärer som anländer till Helsingfors-Vanda flygplats från så kallade riskländer, och som inte kan uppvisa ett negativt coronatest eller ett läkarintyg om att de haft covid-19 eller vaccinerats för sjukdomen. Zoom
Foto: Finavia/SPT

På fredagen inleddes en utvidgad coronatestning för resenärer som anländer till Helsingfors-Vanda flygplats från så kallade riskländer, och som inte kan uppvisa ett negativt coronatest eller ett läkarintyg om att de haft covid-19 eller vaccinerats för sjukdomen.

Resenärer som skulle flyga från Ivalo till Helsingfors på söndag blev upplysta om att de skulle genomgå ett coronatest vid Helsingfors-Vanda flygplats, skriver Helsingin Sanomat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett e-postmeddelande ska Finnair ha informerat resenärer som flyger från Ivalo till Helsingfors på söndag (10.1) att de kommer att testas för coronaviruset vid ankomsten till Helsingfors-Vanda flygplats.

Det här skriver Helsingin Sanomat (HS).

På lördag eftermiddag skickade flygbolaget ut korrigerade uppgifter om att resenärerna inte kommer att testas för coronaviruset.

Varken Social- och hälsovårdsministeriets eller Vanda stads anvisningar innehåller något om att flygresenärer som reser inom landet ska testas för coronaviruset.

Annons
På fredagen inleddes en utvidgad coronatestning för resenärer som anländer till Helsingfors-Vanda flygplats från så kallade riskländer.

Det här gäller resenärer som inte kan uppvisa ett negativt coronatest eller ett läkarintyg om att de haft covid-19 eller vaccinerats mot sjukdomen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

En person avled i trafikolycka i Pello i Lappland

En olycka mellan en personbil och en lastbil ledde till att en person omkom och en skadades på Torneåvägen i Turtola i Pello på måndag eftermiddag.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan