|

Finland närmar sig 40 000 fall av covid-19

Incidensen, det vill säga antalet nya fall per 100 000 personer under de senaste 14 dagarna, är högst i Nyland, Egentliga Finland och sydvästra Lappland. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Incidensen, det vill säga antalet nya fall per 100 000 personer under de senaste 14 dagarna, är högst i Nyland, Egentliga Finland och sydvästra Lappland.

Under de närmaste tre veckorna väntas cirka 50 000 vaccindoser per vecka levereras till Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under de senaste 14 dagarna har 3 452 nya fall av covid-19 bekräftats, vilket kan jämföras med 4 410 under den föregående perioden.

Totalt 38 590 fall av covid-19 har hittills rapporterats i Finland. Sammanlagt har man gjort över 2,5 miljoner coronatest.

På söndagen rapporterade Institutet för hälsa och välfärd 198 nya fall.

Enligt fredagens uppgifter får 176 personer vård på sjukhus, och av dessa får 29 intensivvård. 586 dödsfall med koppling till covid-19 har rapporterats.

Annons

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 
Närmare 20 000 vaccindoser har getts


Institutet meddelade på fredagen att uppskattningsvis närmare 20 000 vaccindoser har getts.

Under de närmaste tre veckorna väntas cirka 50 000 vaccindoser per vecka levereras till Finland.

Incidensen för Finland, det vill säga antalet nya fall per 100 000 personer under de senaste 14 dagarna, är 62,3. Under den föregående perioden var incidensen 79,6.

Incidensen är högst i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (106,3), Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt (99,1) och sjukvårdsdistriktet i sydvästra Lappland (70,2).

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

HS: Marin har kallat alla partiledare till restriktionsmöte på torsdag

Beredskapslag eller inte? Den frågan får ett svar på torsdagen, då statsminister Sanna Marin diskuterar med alla riksdagspartier.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Beredskapslag eller inte? Den frågan får ett svar på torsdagen, då statsminister Sanna Marin diskuterar med alla riksdagspartier.

Enligt Helsingin Sanomats uppgifter har statsminister Sanna Marin kallat in landets högsta beslutsfattare till ett möte om coronarestriktionerna klockan 12 på torsdagen. Det kan tolkas som ett tecken på kommande undantagslag.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan