Mellersta Österbotten har minst corona i hela Finland

Ingen patient vårdas för covid-19 på sjukhus just nu. I nuläget är coronaincidensen lägst i hela landet i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Arkiv/Eva-Stina Kjellman

Ingen patient vårdas för covid-19 på sjukhus just nu. I nuläget är coronaincidensen lägst i hela landet i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Inte heller på torsdagen rapporteras några nya fall av covid-19 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, som nu har minst coronafall i hela landet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det senaste coronafallet konstaterades i söndags. 

Soite konstaterar att incidensen i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt är lägst i hela Finland. I ett pressmeddelande påminner man om att det nu är väldigt viktigt att fortsätta följa rekommendationerna och restriktionerna så läget fortsätter vara lika bra.

Den regionala myndighetsgruppen beslöt på onsdagen att distriktet återgår till epidemins utgångsnivå. Soites coronaberedskapsgrupp vill ändå påpeka att de flesta restriktionerna och rekommendationerna finns kvar. Lättnader gällande rekommendationer för hobbyverksamhet har gjorts enbart för simhallarna och läsesalarna, så att de kan öppna.

Den starka rekommendationen om munskydd är fortfarande i kraft och max tio personer ska träffas privat. Soite delar fortfarande ut munskydd till mindre bemedlade.

Coronaberedskapsgruppen rekommenderar att invånarna undviker alla onödiga resor och distansjobbar i mån av möjlighet. 

Inom äldreomsorgen fortsätter vissa speciallösningar till den 14 februari. På äldreboenden rekommenderas till exempel bara 1-3 besökare per gång och helst endast en grupp besökare per dygn. 

Annons
Alla rekommendationer och restriktioner finns på korona.soite.fi

Just nu tas ungefär 1000 coronatester i veckan inom Soite. Det är något mindre än tidigare, då det under hela hösten tagits cirka 250 tester per dag. 

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tre nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt – coronagruppen vädjar: "Ta rekommendationerna på allvar"

Sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen påminner om vikten av att alla följer de coronarekommendationer som gäller: "Åtgärderna måste tas på allvar för att vi ska kunna undvika att epidemin övergår i spridningsfasen", säger hon.
Foto: Mikael Nybacka

Sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen påminner om vikten av att alla följer de coronarekommendationer som gäller: "Åtgärderna måste tas på allvar för att vi ska kunna undvika att epidemin övergår i spridningsfasen", säger hon.

På onsdagen är incidenstalet 63 för hela sjukvårdsdistriktet. Coronasamordningsgruppen beslöt i går att inte längre ge ut de enskilda kommunernas incidenstal.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan