18 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Torsdagens 18 nya fall är det högsta antalet hittills den här månaden. Incidensen har stigit sedan i går.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 18 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på torsdagen.

Antalet är det högsta hittills den här veckan – och på hela det nya året. I går rapporterade man om 3 fall, i tisdags om 11 och i måndags om 6. Det betyder att vi nu är uppe i 38 nya fall hittills den här veckan. Förra veckan hade distriktet sammanlagt 64 fall.

Det totala antalet smittade i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början uppgår nu till 1 481 personer.

Incidenstalet har stigit till 69 nya fall per 100 000 invånare de senaste fjorton dagarna. På onsdagen var incidensen 63.

Annons
Under onsdagen var det 275 personer som testade sig för coronaviruset.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ännu oklart om äldre elever distansundervisas från måndag: "Situationen är ny"

Nu går rektorer, lärare och elever i väntans tider. Blir det distansundervisning för äldre elever från måndag eller inte? Regeringens rekommendation är tydlig, men beslutet fattas regionalt.
Foto: Arkiv

Nu går rektorer, lärare och elever i väntans tider. Blir det distansundervisning för äldre elever från måndag eller inte? Regeringens rekommendation är tydlig, men beslutet fattas regionalt.

Ska österbottniska högstadieelever när- eller distansundervisas efter sportlovet? Regeringens åsikt är klar – men ingen vet ännu hur det blir.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan