|

Sjätte säsongen avslutar Peaky Blinders

Cillian Murphy spelar huvudrollen i gangsterserien "Peaky Blinders" som utspelar sig i Birmingham under mellankrigstiden. Zoom
Foto: Mark Allan/AP/TT

Cillian Murphy spelar huvudrollen i gangsterserien "Peaky Blinders" som utspelar sig i Birmingham under mellankrigstiden.

Snart är det slut på gubbkepsar med gömda rakblad och välsnaggade frisyrer.BBC-serien och svenska Netflixfavoriten "Peaky Blinders" avslutas efter den kommande, sjätte säsongen, rapporterar Variety.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Historien om Tommy Shelby (Cillian Murphy) och hans ökända familjs erövringar i mellankrigstidens Birmingham har tagit världen med storm.

Serien vann pris för "bästa dramaserie" under brittiska tv-galan Bafta awards 2018 och slog därmed populära "The Crown" som nominerades i samma kategori.

Att den sjätte säsongen blir succéseriens sista är överraskande – skaparen Steven Knight har tidigare sagt att "Peaky Blinders" kommer att få en sjunde säsong.

Knight har dock lovat att gangsterberättelsen kommer att "fortsätta i en annan form", enligt tidskriften.

Annons
"Säsong sex sätter punkt för en episk berättelse som har trollbundit publiken sedan den började sändas 2013, men Peaky Blinders-världen kommer definitivt att leva vidare", säger också producenten Caryn Mandabach i ett pressmeddelande.

Den fördröjda inspelningen av säsong sex på grund av coronapandemin tros ha påskyndat beslutet att komma till ett avslut redan nu.

Den sista säsongen förväntas sändas i slutet av 2021 eller i början av 2022, beroende på hur snabbt produktionen blir klar med tanke på pandemin.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Rejhan Bellani till final i "Talang"

Artisten Rejhan Bellani gick till final i "Talang". Till höger programledaren Per Lernström.
Foto: Jessica Gow/TT

Artisten Rejhan Bellani gick till final i "Talang". Till höger programledaren Per Lernström.

Rejhan Bellani är klar för final i TV4:s "Talang". Den 14-årige artisten från Uddevalla charmade inte bara juryn, utan fick också flest tittarröster.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan