|

Delar av Hongkong stängs ner

En tillfällig testmottagning i Hongkong. Bild från i onsdags. Zoom
Foto: Kin Cheung/AP/TT

En tillfällig testmottagning i Hongkong. Bild från i onsdags.

Tiotusentals Hongkongbor tvingas hålla sig hemma då staden delvis stänger ner i ett försök att begränsa ett coronautbrott, rapporterar South China Morning Post.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt tidningen handlar det om de tätbefolkade stadsdelarna Jordan och Sham Shui Po.

Redan förra veckan isolerades hyreshus i fyra kvarter i de aktuella stadsdelarna och myndigheterna säger att man inte kommer att lyfta på restriktionerna förrän alla som bor i de nedstängda områdena har testats.

Hittills har relativt få fall av covid-19 bekräftats i staden jämfört med andra storstäder i världen. Mindre än 10 000 fall har rapporterats i staden som har omkring 7,5 miljoner invånare, 167 dödsfall har rapporterats.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Astra Zeneca-chefen: Jag är också besviken

Astra Zenecas koncernchef Pascal Soriot är en av deltagarna i torsdagens utskottsmöte i EU-parlamentet om vaccinhanteringen i EU.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Astra Zenecas koncernchef Pascal Soriot är en av deltagarna i torsdagens utskottsmöte i EU-parlamentet om vaccinhanteringen i EU.

Vi är också besvikna, säger Astra Zenecas koncernchef när de stora läkemedelsjättarna förklarar sig om vaccinläget i EU. Ökad produktion utlovas – och Curevac hoppas få sitt vaccin färdigt senare i vår.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan