Ett nytt coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats i Mellersta Österbotten och det är veckans åttonde. Zoom
Foto: Soite

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats i Mellersta Österbotten och det är veckans åttonde.

Soite informerar igen om ett nytt fall av covid-19 på fredagen. Smittkedjan är under utredning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soite meddelar att exponerade personer har kartlagts och satts i karantän.

Sammanlagt är Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt nu uppe i 166 fall av covid-19 under hela pandemin. Den här veckans fem första dagar har 8 coronafall konstaterats. Det är betydligt fler än veckan innan, då bara 1 fall konstaterades.

 
Soite påminner om att det är väldigt viktigt att söka sig till test snabbt och också vid mycket lindriga symptom, så att smittkedjor inte sprids.

Coronaberedskapsgruppen säger också i ett pressmeddelande att vi alla kan påverka coronaläget och undvika att smitta människor vi träffar. Gruppen uppmanar invånarna att fortsätta kämpa ännu ett tag, eftersom de dröjer innan alla är vaccinerade. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Tre nya fall inom Soite – exponering i matbutik och på kafé i Karleby

En av de tre som testade positivt för coronaviruset på fredagen kan ha varit smittsam när hen rört sig både i en matbutik och på ett kafé i Karleby.
Foto: Arkiv/Sofia Grankull

En av de tre som testade positivt för coronaviruset på fredagen kan ha varit smittsam när hen rört sig både i en matbutik och på ett kafé i Karleby.

Soite har också på fredagen konstaterat tre fall av covid-19. En av de smittade har besökt Minimani och Espresso House i Karleby.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan