Två olika fall av coronasmitta konstaterades vid Vasa stads integrationsservice i slutet av förra veckan. Det är två i personalen som visat sig vara smittade och den personal samt de klienter som exponerats för smitta har nu satts i karantän, meddelar staden.

Totalt handlar det om åtta personer i personalen, två studerande som gjort praktik på integrationsservicen samt tio klienter som nu sitter i karantän, uppger integrationsservicens chef Hanna Kakko i ett pressmeddelande. De exponerade som hör till personalen jobbar hemifrån.

"En del av personalen har hela tiden arbetat på distans hemifrån för att eventuella smittfall och exponeringar ska hållas på en låg nivå och verksamheten tryggas", säger Kakko.

De som exponerats i det första fallet sitter i karantän till den 27 januari, medan de som exponerats i det andra fallet sitter i karantän fram till den 4 februari.

Integrationsservicens kansli är fortsättningsvis öppet och sköter om akuta handledningsbehov. Tolkjouren fungerar i nuläget som telefontolkning.

Kotomajas grupper håller stängt fram till den 4 februari och kursen Umako Mamas skjuts fram med en vecka och startar den 8 februari.