|

Strikta coronabegränsningar gäller i södra Finland under hela februari

Regionförvaltningsverket har förlängt coronabegränsningarna inom fyra sjukvårdsdistrikt i södra Finland. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Regionförvaltningsverket har förlängt coronabegränsningarna inom fyra sjukvårdsdistrikt i södra Finland.

Offentliga tillställningar får fortsättningsvis på många håll i södra Finland ha maximalt 10 deltagare. Begränsningen gäller i nuläget fram till den sista februari.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De nuvarande coronabegränsningarna på olika håll i södra Finland kommer att fortsätta gälla åtminstone hela februari månad.

De berörda sjukvårdsdistrikten är Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands, Kymmenedalens och Södra Karelens.

Regionförvaltningsverket beslutade på onsdagen att maximalt 10 personer får samlas inom Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt. Inom Södra Karelens sjukvårdsdistrikt begränsas sammankomster till 20 personer.

För Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts del fattades beslut redan den 21 januari. Inom det distriktet är offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 10 personer förbjudna fram till den 15 februari.

Annons
Utöver det understryker Regionförvaltningsverket att det i alla lägen är skäl att undvika även mindre sammankomster om det är möjligt.

Regionförvaltningsverkets beslut gäller enbart offentliga tillställningar, som marknader, konserter och idrottsmatcher med publik. Myndigheten har inte rätt att fatta beslut om privata tillställningar eller myndigheters sammanträden.

Myndigheten påminner ändå om de rekommendationer som faller utanför Regionförvaltningsverkets beslutsområde, men som Institutet för hälsa och välfärd, sjukvårdsdistrikten och kommunerna kommit med. Hälsomyndigheterna har gett olika aktörer och privatpersoner rekommendationer om bland annat munskydd och privata tillställningar, och dessa rekommendationer bör följas.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

THL: 704 nya coronafall i Finland

Institutet för hälsa och välfärd (THL).
Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Åland fortsätter att toppa statistiken för flest coronafall i relation till befolkningen. Nyland är tvåa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan