|

Direktrapportering om vaccinerna: 174 000 finländare har nu fått första sprutan

Foto: Jeanette Östman/SPT Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Foto: Jeanette Östman/SPT

Vaccineringen mot covid-19 fortskrider i Finland. Nu har 7 procent av landets över 70-åringar fått sin första spruta och i slutet av april ska cirka 2 miljoner finländare ha fått sin första vaccindos. Vaccinet verkar inte ge några värre biverkningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt förhandsinformationen kommer man bland annat att informera om hur arbetet med att vaccinera befolkningen framskrider och om hur leveranserna av vaccin till Finland förväntas utvecklas.

Andra teman för presskonferensen är enligt uppgift tillståndförfarandet inom EU för nya vaccinpreparat och uppföljningen av vaccinernas säkerhet.


Närvarande vid presskonferensen är överläkare Hanna Nohynek och ledande sakkunnig Mia Kontio från Institutet för hälsa och välfärd, överläkare Sari Ekholm och medicinalrådet Anni Virolainen-Julkunen från Social- och hälsovårdsministeriet och enhetschef Jukka Sallinen från Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea).

Annons
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Skärpta krav vid gränserna från och med måndag – alla ska coronatestas

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Alla som anländer till Finland ska ta ett coronatest – tvångstest kan bli aktuellt om någon säger nej till att testa sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan