11 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Incidensen har stigit till 123.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt elva nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på måndagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 1735 personer.

I söndags rapporterade man om 21 nya fall och i lördags om 35. Under hela förra veckan konstaterades 128 fall.


 
Annons
 

Incidensen fortsätter stiga

Incidenstalet, som anger antalet nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, har på måndagen stigit till 123. I söndags var incidensen 122 och i lördags 113. Förra måndagen (den 1 februari) var incidensen 85.

175 personer testade sig för coronaviruset under söndagen. Sjukvårdsdistriktet meddelar att svaren på coronatesterna fortfarande kan dröja längre än normalt på grund av att det nu tas stora mängder tester på andra håll i Finland (som också ska analyseras i laboratoriet i Tammerfors).

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tio nya covidfall i Södra Österbotten under veckoslutet

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades tio nya fall av covid-19 under veckoslutet. En del har smittats i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan