17 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Fredagens nya coronafall finns i hela sju kommuner. Det goda är ändå att de flesta smittkedjor är redan kända. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Fredagens nya coronafall finns i hela sju kommuner. Det goda är ändå att de flesta smittkedjor är redan kända.

Över 500 testade sig för coronaviruset i går.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 17 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu stiger till 1752 personer. I går, måndag, rapporterade man om elva nya fall.


 
Incidenstalet, som anger antalet nya fall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på tisdagen det samma som dagen innan, det vill säga 123.
Annons

Under måndagen var det 504 personer som testade sig för coronaviruset. Sjukvårdsdistriktet meddelar att testsvaren fortfarande kommer med viss fördröjning då det nu är stora mängder tester från flera håll i landet som ska analyseras vid Fimlabs laboratorium i Tammerfors.

Enligt THL:s vaccinationskarta är det nu 4920 personer som vaccinerats mot coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt. Av dessa har 593 fått den andra dosen. Kartan uppdateras med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tio nya covidfall i Södra Österbotten under veckoslutet

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades tio nya fall av covid-19 under veckoslutet. En del har smittats i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan