39 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Incidensen har stigit till 132.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter bara ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt på onsdagen är torsdagens siffra betydligt högre. Totalt 39 nya fall har konstaterats under det senaste dygnet, meddelar distriktet nu på förmiddagen.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 1792 personer.

Incidenstalet har på torsdagen stigit till 132 nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna.

Infektionsöverläkare Juha Salonen sade i går att  onsdagens låga siffra skulle tas med en nypa salt.

Annons
– Vi har haft så pass många fall varje dag under de senaste två veckorna att jag inte riktigt litar på dagens siffra. Vi får se hur situationen utvecklas, sade Salonen på onsdagen.


 
Trycket har varit stort på Fimlabs laboratorium i Tammerfors – som analyserar coronatesterna från bland annat Vasa sjukvårdsdistrikt – under de senaste veckorna och provsvaren kommer därför med viss fördröjning. De nya fall som sjukvårdsdistriktet rapporterat om i början på den här veckan kommer från prover som tagits under helgen, då det alltid är färre som testar sig. 

I söndags var det 175 personer som testade sig, medan siffran varit över 500 varje dag hittills den här veckan. I går, onsdag, var det 515 personer som testade sig för coronaviruset.

Enligt THL:s vaccinationskarta är det nu 5608 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccin. 896 personer har även fått den andra dosen. Kartan uppdateras med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tio nya covidfall i Södra Österbotten under veckoslutet

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades tio nya fall av covid-19 under veckoslutet. En del har smittats i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan