15 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Incidenstalet är nu 128.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 15 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början stiger nu till 1807 personer.

Man är nu uppe i 83 nya fall hittills den här veckan. Utöver dagens 15 rapporterade man i går om 39, i onsdags om 1, i tisdags om 17 och i måndags om 11 nya fall.

 
Incidenstalet har på fredagen sjunkit något jämfört med dagen innan, och är nu 128.
Annons

414 personer i distriktet testade sig för coronaviruset under torsdagen.

Enligt THL:s vaccinationskarta är det nu 6446 som fått den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 1022 personer har även fått den andra dosen. Kartan uppdateras med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tio nya covidfall i Södra Österbotten under veckoslutet

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades tio nya fall av covid-19 under veckoslutet. En del har smittats i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan