|

Direktrapportering: Coronaepidemin stampar på stället i Finland

Helsingfors stads överläkare Sanna Isosomppi, Social- och hälsovårdsministeriets chefsstrateg Liisa-Maria Voipio-Pulkki och direktör  Mika Salminen från Institutet för hälsa och välfärd berättar om virusläget i Finland just nu. Zoom
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Helsingfors stads överläkare Sanna Isosomppi, Social- och hälsovårdsministeriets chefsstrateg Liisa-Maria Voipio-Pulkki och direktör Mika Salminen från Institutet för hälsa och välfärd berättar om virusläget i Finland just nu.

13 650 personer sattes i karantän förra veckan. Det berättade Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd på sin presskonferens som började klockan 14 i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Presskonferensen handlar om det aktuella coronaläget och om utsikterna för smittspridningen de närmaste dagarna.

Enligt förhandsuppgifter kommer myndigheterna även att informera om hur vaccinationerna framskrider, och om hur smittspårningen fungerar i Helsingfors.

SPT direktrapporterar. 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Skärpta krav vid gränserna från och med måndag – alla ska coronatestas

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Alla som anländer till Finland ska ta ett coronatest – tvångstest kan bli aktuellt om någon säger nej till att testa sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan