|

"Ytterligare restriktioner stoppar inte spridningen av brittiska virusvarianten, men kan dämpa den något"

Institutet för hälsa och välfärd har tagit fram olika scenarier på hur de senaste virusvarianterna kan tänkas sprida sig. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Institutet för hälsa och välfärd har tagit fram olika scenarier på hur de senaste virusvarianterna kan tänkas sprida sig.

Institutet för hälsa och välfärd (THL) har tagit fram olika scenarier för hur de senaste coronavirusvarianterna kan tänkas sprida sig. Här kan du läsa vår direktrapportering från THL:s webbinarium i förmiddags.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd (THL) ordnade på tisdag förmiddag ett webbinarium om de senaste coronavirusvarianterna och hur de kan tänkas sprida sig i olika scenarier.

THL:s scenarier bygger på simulationer som utgår från olika parametrar och det är möjligt att inget av scenarierna förverkligas. Däremot kan simulationerna ge ledtrådar om vart epidemin är på väg.

I webbinariet deltog specialforskaren Simopekka Vänskä, forskaren Anna Suomenrinne-Nordvik och överläkaren Tuija Leino.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Skärpta krav vid gränserna från och med måndag – alla ska coronatestas

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Alla som anländer till Finland ska ta ett coronatest – tvångstest kan bli aktuellt om någon säger nej till att testa sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan