|

Antalet gränsövergångar i Torneå har minskat – beror på Sveriges inresebegränsningar

Sedan i lördags krävs ett negativt coronatest för att resa in i Sverige. Zoom
Foto: Timo Heikkala/Lehtikuva

Sedan i lördags krävs ett negativt coronatest för att resa in i Sverige.

Gränstrafiken har minskat i Torneå på grund av att Sverige sedan i lördags kräver ett negativt coronatest av utländska medborgare vid inresor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utländska medborgare har sedan i lördags inte kunnat resa in i Sverige utan ett negativt coronatest. Det har bidragit till att antalet personer som korsar gränsen i Torneå har minskat, skriver Västra Finlands sjöbevakningssektion i ett pressmeddelande på tisdagen.

Enligt sjöbevakningssektionen minskade gränstrafiken med cirka 30 procent i söndags i jämförelse med den föregående söndagen.

Sveriges begränsningar för inresor gäller åtminstone till slutet av mars.

Även Finland införde striktare inreserestriktioner i slutet av januari, vilket också har bidragit till att trafiken över Finlands gränser har minskat. Till exempel anlände över 500 personer färre till Helsingfors-Vanda flygplats förra veckan jämfört med veckan innan, uppgav Finska vikens sjöbevakningssektion i måndags.

Visa fler
|

Skärpta krav vid gränserna från och med måndag – alla ska coronatestas

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Alla som anländer till Finland ska ta ett coronatest – tvångstest kan bli aktuellt om någon säger nej till att testa sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan