|

Institutet för hälsa och välfärd: Incidensen i Vasa sjukvårdsdistrikt är 137,8

Totalt 173 558 personer har hittills vaccinerats i Finland. Zoom
Foto: Jack Guez/AFP/Lehtikuva

Totalt 173 558 personer har hittills vaccinerats i Finland.

Sammanlagt 48 407 fall av sjukdomen covid-19 har hittills bekräftats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 438 nya fall av coronaviruset på tisdagen. Det innebär att totalt 48 407 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins början.

Fram till i onsdags handlade totalt 224 av alla bekräftade fall om muterade virusvarianter.

Under det senaste dygnet har två nya dödsfall rapporterats, vilket innebär att sammanlagt 703 personer har avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Just nu vårdas 114 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 15 intensivvård.

Annons

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 94,3. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 170,2, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 110,2 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 137,8.

Antalet vaccinerade personer är enligt tisdagens uppgifter totalt 173 558 personer. Enligt Institutet för hälsa och välfärds vaccinkarta har omkring 46 470 personer vaccinerats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, cirka 17 300 personer i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt och 4 970 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
|

Skärpta krav vid gränserna från och med måndag – alla ska coronatestas

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Alla som anländer till Finland ska ta ett coronatest – tvångstest kan bli aktuellt om någon säger nej till att testa sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan