Nytt fall av muterat virus i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Sjukvårdsdistriktets andra fall av den brittiska virusvarianten är nu under noggrannare utredning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett nytt fall av den brittiska virusvarianten har bekräftats i Södra Österbotten. Det här är sjukvårdsdistriktets andra muterade fall, det första – också det av den brittiska varianten – bekräftades för snart två veckor sedan.

Man håller som bäst på med en noggrannare utredning av smittan och kommer att informera mera om saken vid behov, meddelar distriktet.

Under tisdagen konstaterades totalt fyra nya fall av coronasmitta i Södra Österbotten. Tre av de smittade befann sig redan i karantän.


Incidensen nu 21,2

Annons

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 543 personer. Under de senaste två veckorna har Södra Österbotten haft totalt 41 nya fall, vilket betyder att incidenstalet nu är 21,2 smittade per 100 000 invånare.

Ett par personer vårdas för tillfället på centralsjukhuset i Seinäjoki med anledning av covid-19.

Under tisdagen var det 457 personer som testade sig för coronaviruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tio nya covidfall i Södra Österbotten under veckoslutet

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades tio nya fall av covid-19 under veckoslutet. En del har smittats i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan