Ett nytt Skellefteåfall – Soite kvar på epidemins utgångsnivå

De flesta positiva fallen inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt den senaste veckan kommer från Skellefteå. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

De flesta positiva fallen inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt den senaste veckan kommer från Skellefteå.

Också på onsdagen konstaterades ett coronafall med Skellefteåkoppling i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Som helhet är coronaläget ändå lugnt i distriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den senaste veckan har sammanlagt nio fall av covid-19 konstaterats inom Soites område och största delen hör till smittkedjan från Northvolts fabriksbygge i Skellefteå. Där har man också konstaterat fall av den brittiska mutationen.

De senaste 14 dagarna har 21 fall konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, vilket ger en incidens på 25,6 fall per 100 000 invånare. 

Den regionala covid-19-myndighetsgruppen konstaterade på onsdagen att coronaläget ändå som helhet är lugnt i distriktet och ingen person vårdas på sjukhus på grund av covid-19. Därför blir Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt kvar på epidemins utgångsnivå. Det här är den lindrigaste fasen.

Det här beslutet tog gruppen eftersom personer som är i karantän på grund av Skellefteåsmittan testas innan de släpps ur karantänen och Soite anser att man har bra koll på smittkedjan. Dessutom har alla arbetare hållit karantänen bra.

Annons
Inom Soite har man nu vaccinerat de som bor på äldreboenden med heldygnsomsorg och vaccineringen av 80-plussare har inletts.

De restriktioner och rekommendationer som är i kraft inom distriktet gäller till den 28 februari.

Myndighetsgruppen har sitt nästa möte om en vecka.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ett nytt coronafall på Soites område – exponering vid Karlebys polisstation

Ett nytt coronafall på lördag på Soites område. Exponering vid Karleby polisstation under tisdag eftermiddag.
Foto: Arkiv

Ett nytt coronafall på lördag på Soites område. Exponering vid Karleby polisstation under tisdag eftermiddag.

Under lördagsförmiddagen bekräftades ett nytt fall av corona i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Fallet är kopplat till en redan känd smittokedja.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan