Soite nu uppe i 14 fall från Skellefteå – 41 personer i karantän

Också på torsdagen konstaterades ett nytt fall av covid-19 inom Soites område. Det är ännu inte klart om något av fallen från Skellefteå är den brittiska mutationen. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Också på torsdagen konstaterades ett nytt fall av covid-19 inom Soites område. Det är ännu inte klart om något av fallen från Skellefteå är den brittiska mutationen.

Också på torsdagen konstaterades ett nytt coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det är det fjortonde fallet med koppling till Skellefteå.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronafallen från Northvolts fabriksbygge i Skellefteå fortsätter att droppa in i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Nu har sammanlagt 12 personer smittats och de har i sin tur smittat 2 andra personer. Det innebär att smittfallen med koppling till Skellefteå är 14 stycken i Mellersta Österbotten.

Alla de positiva testsvaren analyseras för att se om det rör sig om den brittiska mutationen, men ännu har Soite inte fått några svar från THL. 41 personer inom Soites område sitter fortfarande i karantän på grund av smittkedjan från Skellefteå.

 

De senaste 14 dagarna har 18 fall av covid-19 konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det ger en incidens på 23 fall per 100 000 invånare. Det kan jämföras med Vasa sjukvårdsdistrikts incidens på 132.
Annons
I nuläget vårdas ingen på centralsjukhuset i Karleby på grund av covid-19. Sammanlagt har Soite konstaterat 193 coronafall sedan pandemins början.

Soite meddelar att 96 procent av de äldre som bor på ett boende med heldygnsomsorg nu är vaccinerade mot covid-19. 

För 80-plussare och deras närståendevårdare som bor med dem eller någon annan 70-plussare som bor i samma hushåll (till exempel partnern) är nästa möjlighet att boka vaccintid på tisdag från klockan 12. Vaccinbokningen öppnar varje tisdag klockan 12 så länge vaccinerna räcker. Vaccintid kan bokas både via telefon och elektroniskt.

Soite har på sin coronawebbplats en vaccinmätare, som visar hur vaccineringarna framskrider. Den uppdateras varje måndag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ett nytt coronafall på Soites område – exponering vid Karlebys polisstation

Ett nytt coronafall på lördag på Soites område. Exponering vid Karleby polisstation under tisdag eftermiddag.
Foto: Arkiv

Ett nytt coronafall på lördag på Soites område. Exponering vid Karleby polisstation under tisdag eftermiddag.

Under lördagsförmiddagen bekräftades ett nytt fall av corona i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Fallet är kopplat till en redan känd smittokedja.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan