15 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus fungerar i full beredskap med anledning av coronapandemin. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus fungerar i full beredskap med anledning av coronapandemin.

Drygt 400 personer testade sig för coronaviruset under tisdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 15 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på onsdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 1906 personer. Hittills den här veckan har sammanlagt 37 nya fall konstaterats: utöver dagens 15 rapporterade man om 13 i går och 9 i måndags.

På tisdagen var största delen av de nya smittfallen koncentrerade till Närpes. Chefsöverläkare Peter Nieminen berättade också på tisdagen att flera coronapatienter fått åka hem från Vasa centralsjukhus och att det då fanns ungefär sex personer kvar som behövde sjukhusvård på grunda av covid-19.

Läs också: Nya smittfallen är koncentrerade till Närpes – flera coronapatienter har fått lämna centralsjukhuset

Annons

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, har på onsdagen stigit något jämfört med tisdagen – från 138 till 140.

Under tisdagen var det 402 personer som testade sig för coronaviruset.

Enligt THL:s vaccinationskarta är det nu 7555 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 1180 personer har fått båda doserna. Kartan uppdateras med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tio nya covidfall i Södra Österbotten under veckoslutet

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades tio nya fall av covid-19 under veckoslutet. En del har smittats i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan