Vaccinbokningen för 70-plussare i Jakobstadsregionen fortsätter

70-plussare i Jakobstadsregionen uppmanas fortsätta ringa tidsbokningen till coronavaccinering. Zoom
Foto: 123.rf/Erwin Wodicka

70-plussare i Jakobstadsregionen uppmanas fortsätta ringa tidsbokningen till coronavaccinering.

Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad uppmanar alla som är 70 år och äldre att ringa den här veckan och anmäla intresse för coronavaccinering.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Denna vecka är coronatelefonlinjen på Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad öppen för alla som är 70 år och äldre (födda 1950 och tidigare). Den som ringer läggs i en kö, varifrån man från verkets sida ringer upp inom 1–4 veckor, och ger exakt vaccinationstid, meddelar Social- och hälsovårdsverket i ett pressmeddelande.

Vecka 7 och 8 (denna och nästa vecka) har man som mål att få alla över 80 år vaccinerade, om de kontaktat coronatelefonnumret, har hemvård eller bor på ett effektiverat serviceboende. De som fått en tid längre fram och är 80 år eller äldre, kommer att kontaktas för att få en tid för vaccinering redan vecka 7 eller 8.

Alla som nu är 70 år och äldre, uppmanas ringa till vaccinationsnumret 06 781 0330 denna vecka och meddela intresse för vaccin. Linjen är öppen tisdag–fredag kl 8–15. Det är lättare att komma fram på telefonlinjen efter klockan 10 på dagen, meddelar Social- och hälsovårdsverket.

Vecka 8 öppnas tidsbokningen för personer som på grund av sin sjukdom hör till en riskgrupp. Inledningsvis erbjuds vaccinationsmöjlighet till personer, som på grund av sin sjukdom eller sitt tillstånd har speciellt hög risk att få en svår coronavirussjukdom. Närmare anvisning för personer i dessa riskgrupper publiceras senare denna vecka.

De som har hemvård eller bor på ett effektiverat serviceboende, får sitt vaccin på boendet och av hemvårdens personal i samband med besök.  

Följ också med dagsaktuella inlägg om coronavaccineringen på hemsidan www.sochv.jakobstad.fi

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tre nya coronafall inom Soite – inga nya exponerade

De personer som på torsdagen testade positivt för coronaviruset har redan varit i karantän.
Foto: Arkiv/Sofia Grankull

De personer som på torsdagen testade positivt för coronaviruset har redan varit i karantän.

Tre nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt på torsdagen. Alla har varit i karantän.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan