|

THL: 385 nya coronafall i Finland

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 385 nya fall av coronaviruset på tisdagen. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 385 nya fall av coronaviruset på tisdagen.

Allt fler har coronatestats det senaste dygnet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 385 nya fall av coronaviruset på tisdagen. Det totala antalet smittade är sedan epidemins början nu uppe i 51 047 personer, uppger institutet.

Incidensen stiger aningen och är nu 91,4 bekräftade coronafall per 100 000 invånare under de två senaste veckorna jämfört med 89,6 fall under den föregående perioden på två veckor.

Sammanlagt 5 069 nya coronafall har rapporterats de senaste 14 dagarna. Hela 29 407 personer har tagit ett coronatest det senaste dygnet, efter att regeringen gick in för att styra mer resurser till testningen förra veckan.

Sammanlagt 210 194 finländare har hittills vaccinerats mot coronaviruset och över 60 000 av dem har redan fått sin andra dos av coronavaccinet, skriver institutet på sin webbplats.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Skärpta krav vid gränserna från och med måndag – alla ska coronatestas

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Från och med måndag ska alla som anländer till Finland coronatestas för att hindra ytterligare spridning av coronaviruset.

Alla som anländer till Finland ska ta ett coronatest – tvångstest kan bli aktuellt om någon säger nej till att testa sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan