Förlängd tid för vaccinering av 80-åringar i Jakobstad

Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad uppger att man behöver förlänga tiden när man vaccinerar 80-åringar och äldre för att hinna med. Zoom
Foto: Arkiv/Jeanette Östman/SPT

Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad uppger att man behöver förlänga tiden när man vaccinerar 80-åringar och äldre för att hinna med.

Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad uppger nu att de behöver en vecka längre tid på sig än vad som tidigare meddelats, för att hinna vaccinera alla över 80 år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I tisdagens ÖT ingick en debattartikel angående coronavaccineringen i Jakobstadsområdet. Där framgick att Social- och hälsovårdsverket strävar till att få alla över 80 år vaccinerade innan sportlovet, vecka 9. Den tidtabellen kommer inte att hålla uppger verket i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen. 
 
"Vi behöver ännu vecka 9 på oss, för att få alla över 80 år vaccinerade. Vecka 7–9 har vi som mål att få alla över 80 år vaccinerade om de kontaktat coronatelefonnumret eller bor på ett effektiverat serviceboende. De som fått en tid längre fram och är 80 år eller äldre, kommer att kontaktas för att få en tid för vaccinering senast vecka 9", skriver man i meddelandet.

Denna vecka är coronatelefonlinjen öppen för att alla som är 70 år och äldre (födda 1950 och tidigare) ska kunna ringa och anmäla intresse för att få vaccin. De som kontaktar vården på telefonnumret läggs i en kö, varifrån man inom 1–4 veckor blir uppringd och får exakt vaccinationstid.

De som har hemvård eller bor på ett effektiverat serviceboende, får sitt vaccin på boendet och av hemvårdens personal i samband med besök. Vaccineringen av hemvårdens klienter har inletts och pågår hela mars månad. Hemvårdens personal tar kontakt när var och en får sitt vaccin.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tre nya coronafall inom Soite – inga nya exponerade

De personer som på torsdagen testade positivt för coronaviruset har redan varit i karantän.
Foto: Arkiv/Sofia Grankull

De personer som på torsdagen testade positivt för coronaviruset har redan varit i karantän.

Tre nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt på torsdagen. Alla har varit i karantän.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan