Corona i Hermes orsakade exponering i Jakobstad och Karleby

De som vistats på de platser där exponeringen skett uppmanas söka sig till test genast vid symptom. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

De som vistats på de platser där exponeringen skett uppmanas söka sig till test genast vid symptom.

Ett coronafall i Hermes ishockeylag har lett till coronaexponering på restaurang Friends&Burgers i Jakobstad på söndag och i Centrias matsal i Karleby på måndag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I Jakobstad har exponeringen på Friends&Burgers skett mellan klockan 19 och 20 söndag den 14 februari. I Centrias matsal i Karleby har den smittade rört sig på måndag den 15 februari klockan 11 till 12. Centrias studerande och personal har alla fått ett internet meddelande om exponeringen.

Enligt vårdsamkommunen Soite har inga närkontakter uppstått vid matsituationerna, men det är ändå möjligt att personer som vistats i samma lokal kan ha smittats.

Soite uppmanar dem som vistats på de här platserna vid dessa tider att hålla koll på möjliga coronasymptom. De uppmanas också söka sig till test vid minsta lilla symptom.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande