Sju nya coronafall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Majoriteten av de smittade satt redan i karantän. Sammanlagt tio coronapatienter vårdas nu på hälsovårdscentraler i regionen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under onsdagen konstaterades sju nya coronafall i Södra Österbotten. Enligt sjukvårdsdistriktet hör fallen till tidigare kända smittkedjor och majoriteten av de nu smittade satt redan i karantän.

 
De senaste två veckorna har man konstaterat sammanlagt 49 nya fall i Södra Österbotten. Incidenstalet, det vill säga antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, ligger nu på 25,4.

Det är för tillfället ingen som vårdas på centralsjukhuset i Seinäjoki på grund av covid-19, men däremot finns sammanlagt tio coronapatienter på bäddavdelningarna i regionen.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 578 personer.
Annons

Under gårdagen undersöktes 471 coronaprover.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tio nya covidfall i Södra Österbotten under veckoslutet

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

I Vasa sjukvårdsdistrikt får högst sex personer samlas på samma plats, men i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt går gränsen vid tio personer.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades tio nya fall av covid-19 under veckoslutet. En del har smittats i Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan