Kyrkpressen: Coronaexponering i Jakobstads svenska församling

Församlingscentret i Jakobstad. Zoom
Foto: Arkiv

Församlingscentret i Jakobstad.

Ett tjugotal personer har satts i karantän efter att utsatts för exponering i samband med Jakobstads svenska församlings verksamhet i fredags, det rapporterar Kyrkpressen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt smittskyddsläkare Johanna Gripenberg handlar det om en symptomfri person som bedöms ha varit smittsam. De som exponerats har kartlagts, lagts i karantän och erbjudits coronatest. 

Enligt Gripenberg finns det ingen anledning till oro för andra personer som varit i kontakt emd församlingen. 

Kyrkoherde Jockum Krokfors ger sin bild av det inträffade. 

– Den möjliga exponeringen har skett i flera mindre sammanhang eftersom församlingen begränsat gruppstorlekarna till tio personer, säger han till Kyrkpressen. 

Annons
Krokfors säger också att fallet inte får några konsekvenser för församlingens verksamhet som fortsätter på samma försiktiga sätt som tidigare.

Visa fler
|

Oklart om skolgången nästa vecka: "Man kunde se mera regionalt på begränsningarna"

Blir det igen distansundervisning och matutdelning vid Oxhamns i Jakobstad nästa vecka? Eller får eleverna återvända till skolan?
Foto: Jonas Brunnström/Arkiv

Blir det igen distansundervisning och matutdelning vid Oxhamns i Jakobstad nästa vecka? Eller får eleverna återvända till skolan?

Jakobstad och många andra kommuner följde först snällt och snabbt regeringens rekommendationer distansundervisning för högstadiet från och med den 8 mars. Men nu är det inte alls säkert att det blir så.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan