Begränsningarna fortsätter på samma nivå inom Soite

Kari Moilanen ute på gågatan i Karleby. 7.5.2020. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Kari Moilanen ute på gågatan i Karleby. 7.5.2020.

I Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt begränsas antalet deltagare fortsättningsvis till 20 personer eftersom distriktet befinner sig på utgångsnivån.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland fortsätter att begränsa antalet deltagare vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inom sitt område under mars.

Begränsningarna är fortfarande nödvändiga för att lugna ner det epidemiologiska läget och är i kraft mellan 2.3 och 31.3.2021. Begränsningen av deltagarantalet vid publika evenemang och allmänna möten är 20 personer både inom- och utomhus och förlängs till 31.3.2021 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

I beslutet har man beaktat det regionala epidemiläget och statsrådets principbeslut 25.2.2021 om övergång till åtgärdsnivå två (nivå 2) i hybridstrategin. Tillställningar kan fortfarande ordnas med det tillåtna antalet deltagare, men även då ska Institutet för hälsa och välfärd samt undervisnings- och kulturministeriets anvisning om säkerhetsavstånd och hygienpraxis iakttas till alla delar. Regionförvaltningsverket rekommenderar starkt att man undviker alla fysiska sammankomster som inte behöver ordnas.

Den regionala myndighetsgruppen rekommenderar fortfarande att privata sammankomster på över tio personer inte ordnas i Soites område.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Soite inleder vecka två utan coronafall

Åttonde dagen coronafritt på Soites område.
Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Åttonde dagen coronafritt på Soites område.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt har inlett sin andra vecka i rad utan coronafall. Det är alltså nu åtta dagar sedan det senaste coronafallet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan