Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland fortsätter att begränsa antalet deltagare vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inom sitt område under mars.

Begränsningarna är fortfarande nödvändiga för att lugna ner det epidemiologiska läget och är i kraft mellan 2.3 och 31.3.2021. Begränsningen av deltagarantalet vid publika evenemang och allmänna möten är 20 personer både inom- och utomhus och förlängs till 31.3.2021 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

I beslutet har man beaktat det regionala epidemiläget och statsrådets principbeslut 25.2.2021 om övergång till åtgärdsnivå två (nivå 2) i hybridstrategin. Tillställningar kan fortfarande ordnas med det tillåtna antalet deltagare, men även då ska Institutet för hälsa och välfärd samt undervisnings- och kulturministeriets anvisning om säkerhetsavstånd och hygienpraxis iakttas till alla delar. Regionförvaltningsverket rekommenderar starkt att man undviker alla fysiska sammankomster som inte behöver ordnas.

Den regionala myndighetsgruppen rekommenderar fortfarande att privata sammankomster på över tio personer inte ordnas i Soites område.