Tre nya fall inom Soite – exponering i matbutik och på kafé i Karleby

En av de tre som testade positivt för coronaviruset på fredagen kan ha varit smittsam när hen rört sig både i en matbutik och på ett kafé i Karleby.              Zoom
Foto: Arkiv/Sofia Grankull

En av de tre som testade positivt för coronaviruset på fredagen kan ha varit smittsam när hen rört sig både i en matbutik och på ett kafé i Karleby.

Soite har också på fredagen konstaterat tre fall av covid-19. En av de smittade har besökt Minimani och Espresso House i Karleby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De smittades närkontakter har kartlagts och de har kontaktas och satts i karantän. Men i ett av fallen kan också övriga ha exponerats för viruset. En smittad har nämligen besökt Minimani i Karleby fredagen den 26 februari klockan 11.50-15.20. Personen har också samma dag varit på kaféet Espresso House i Karleby centrum klockan 15.40-16.15.

Soite uppmanar alla som besökt de här platserna vid dessa tider att hålla koll på sina symptom och med låg tröskel söka sig till coronatest.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Inga nya smittor inom Soite – incidensen 6,5 bland de lägsta i landet

Eija Lehtimäki vid Soites corona testning.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Eija Lehtimäki vid Soites corona testning.

Det har inte konstaterats några nya coronafall i Soites område sedan den 12 april. Incidensen som nu är 6,5 hör till landets lägsta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan