Ett nytt fall i Jakobstadsregionen – härstammar från utlandet

Det har inte varit någon rusning efter testtider i kölvattnet av sportlovet. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Det har inte varit någon rusning efter testtider i kölvattnet av sportlovet.

På måndag rapporterades det om ett nytt fall av covid-19 på Social och hälsovårdsverkets område. Det handlar om ett positivt test på en flygplats utomlands.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya fallet innebär inte några nya karantäner i regionen. Det har överlag varit en lång tid av lugn på coronafronten i Jakobstadstrakten .

– Vi är tacksamma för det, konstaterar smittskyddsläkare Johanna Gripenberg. 

Förra veckan gav sammanlagt fem fall och snittet för antalet fall ligger på ungefär ett om dagen om man spolar tillbaka bandet en månad. Den relativt höga incidens som ändå rått i sjukvårdsdistriktet under början av året har framför allt sin förklaring i betydligt fler fall i Vasatrakten. 

Med sportlovet avklarat finns det ändå en viss oro att folk som varit på resa under ledigheten ska dra med sig fler fall till regionen. Det kommer dock att dröja några dagar innan det går att säga något om den saken. Enligt Gripenberg har man i varje fall ännu inte sett någon aktivare testning i kölvattnet av sportlovet.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dagens fall från Närpes till Jakobstad – "Nu hoppas vi incidensen fortsätter sjunka"

Infektionsöverläkare Juha Salonen.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Infektionsöverläkare Juha Salonen.

Infektionsöverläkaren Juha Salonen känner ingen direkt oro över dagens sex fall efter två dagar med noll. – Läget är stabilt, säger han.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan