Riskgrupper kan boka tid till vaccinering

Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad ringer in personer över 70 år, som är i kö, och ger tider för vaccination. Personer över 70 år kontaktas i åldersordning, så att äldre prioriteras. Personer över 80 år kan fortfarande beställa en tid för vaccination via telefonlinjen. Personer i riskgrupp 1 (18-69-år) kan också ännu beställa tid för vaccination elektroniskt eller via telefon. Zoom
Foto: Arkivbild

Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad ringer in personer över 70 år, som är i kö, och ger tider för vaccination. Personer över 70 år kontaktas i åldersordning, så att äldre prioriteras. Personer över 80 år kan fortfarande beställa en tid för vaccination via telefonlinjen. Personer i riskgrupp 1 (18-69-år) kan också ännu beställa tid för vaccination elektroniskt eller via telefon.

Eftersom Astra Zenecas vaccin är godkänt för att ges också åt personer över 70 år, prioriteras nu vaccinering av personer över 70 år, meddelar Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De som fått en vaccinationstid och är i åldern 65–69 år samt tillhör riskgrupp 2, vaccineras enligt plan, givna tider avbokas inte. För övrigt ges för tillfället inte nya tider till personer i riskgrupp 2 under 70 år. 

Förfarandet är, att social- och hälsovårdsverket ringer in personer över 70 år, som är i kö, och ger tider för vaccination. Personer över 70 år kontaktas i åldersordning, så att äldre prioriteras. Personer över 80 år kan fortfarande beställa en tid för vaccination via telefonlinjen. Personer i riskgrupp 1 (18–69 år) kan också ännu beställa tid för vaccination elektroniskt eller via telefon.

Tidsbokning via telefon 06 781 0330. Telefonlinjen är öppen tisdag– fredag klockan 8–15.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Sex nya coronafall

Sex nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Sex nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet.

Efter två dagar med inga nya fall meddelar sjukvårdsdistriktet om sex nya coronafall på onsdagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan