Två nya coronafall inom Soite – möjlig exponering på buss

Soite rapporterar om två nya smittor på söndagen. Zoom
Foto: Arkiv

Soite rapporterar om två nya smittor på söndagen.

Efter en lugn vecka rapporterar Soite om två nya coronafall på söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Söndagens två fall innebär att totalt 5 smittor konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt den gångna veckan. I onsdags noterades tre fall men de övriga dagarna noll fall. Läget är fortfarande lugnt inom Soite och sjukvårdsdistriktet befinner sig fortsättningsvis på utgångsnivå.

Antalet smittor under de gångna 14 dygnen är 22 och incidensen 28. Totalt 236 coronafall inom Soite sedan pandemins början.

Soite informerar om en möjlig exponeringssituation lördag den 6 mars på Onnibus på turen mellan Jyväskylä med start kl 13.45 och Karleby ankomst kl 17.05.

Tidigare eller den 3 mars informerade Soite om en eventuell exponering på Matkahuoltos busstur mellan Karleby och Vasa kl 7.00-9.45.
Annons

Soite betonar att man bör söka sig till coronatest utan dröjsmål också om man har endast lindriga symtom. Man ska boka tid till provtagningen och man bör inte köra in i drive-in-filen om man inte har bokat tid.


Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dystert Soiterekord: Hela 7 nya coronafall – över 100 i karantän och många exponerade platser

Coronaläget i Karleby har försämrats radikalt på bara ett dygn.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Coronaläget i Karleby har försämrats radikalt på bara ett dygn.

Soite rapporterar hela sju nya coronafall, vilket är det högsta dagliga antalet under hela pandemin. Smittkällan är okänd och det finns nu flera platser i Karleby där man kan ha exponerats för viruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan