Soite stoppar Astra Zenecas vaccin – ersätts med andra nästa vecka

Stopp för Astra Zenicas vaccin inom Soite redan nästa vecka. Zoom
Foto: Jussi Nukari /Lehtikuva

Stopp för Astra Zenicas vaccin inom Soite redan nästa vecka.

Soite följer rådet från Institutet för hälsa och välfärd och stoppar vaccineringen med Astra Zenecas coronavaccin. Vasa sjukvårdsdistrikt kommenterar på lördag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt kommer vaccineringen med Astra Zenecas coronavaccin att stoppas. Redan nästa vecka (22-28.3) kommer vaccinet att ersättas med Pfizers och Modernas mRNA-vacciner. Kommande veckors vaccinationstider kommer att anpassas till tillgången till vaccin.

Nästa vecka har omkring 300 personer i riskgrupp 1 och yngre än 70 år bokat tid till vaccinering. Soite meddelar att bytet av vaccin inte föranleder några åtgärder från klientens sida. Även vaccineringen av 70-plussare fortsätter enligt plan, uppger Soite i ett pressmeddelande.


Vasabladet/ÖT har varit i kontakt med Vasa sjukvårdsdistrikt för att höra hur vaccinationerna påverkas regionalt av att Astra Zenecas vaccin nu tillfälligt inte ska användas. Man uppger att man kommenterar saken närmare på lördag. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan