Fortsatt lugnt på Soites område – ny dag med noll fall

Inga nya coronafall har konstaterats inom Soite. Här är det Eija Lehtimäki som utför coronatest vid drive in-testningen i Karleby. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Inga nya coronafall har konstaterats inom Soite. Här är det Eija Lehtimäki som utför coronatest vid drive in-testningen i Karleby.

Coronaläget fortsätter vara ytterst lugnt i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. På tisdagen har inga nya fall konstaterats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Senaste coronafall konstaterades i söndags och då handlade det om en person. Fredagen innan rapporterades fem fall på en och samma dag, då ett lastfartyg från utlandet tagit i land med coronasmittade ombord.

Men hittills denna vecka är coronasaldot noll. På centralsjukhuset i Karleby vårdas inte heller någon covidpatient för tillfället.

Soite påminner ändå invånarna om att det inte är okej att gå till skola eller jobb med förkylningssymptom. I stället ska man komma in för coronatest redan vid lindriga symtpom. Tid till coronatest fås normalt redan samma dag. Svaret kommer via mobiltelefonen, om man godkänt att sms får skickas.

I Karleby har nu 94 personer smittats av coronaviruset sedan pandemins start, i Kronoby 47.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Soite inleder vecka två utan coronafall

Åttonde dagen coronafritt på Soites område.
Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Åttonde dagen coronafritt på Soites område.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt har inlett sin andra vecka i rad utan coronafall. Det är alltså nu åtta dagar sedan det senaste coronafallet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan